Blog

Personal Organizer Management Schedule Planning

Een 4 daagse werkweek?

Gepost op in Algemeen

We zijn met z’n allen helemaal gewend aan de vijfdaagse werkweek. We werken van maandag tot en met vrijdag en daarna hebben we twee dagen weekend. Daarna begint de nieuwe werkweek van voren af aan. Vijf dagen op, twee dagen af, zou je kunnen zeggen. Maar dat we helemaal gewend zijn aan dit ritme, wil niet zeggen dat het niet anders of beter kan. Zo klinken er steeds meer geluiden om over te stappen naar een 4 daagse werkweek. In Finland wordt daar al serieus werk van gemaakt en ook in Nederland heeft één groot bedrijf al een kortere werkweek aangekondigd. Waarom zouden we wel of niet moeten overstappen naar wekelijks één werkdag minder? We zetten het voor jou op een rij.

Voordelen werknemer

De voordelen voor de werknemer zijn enorm. Behalve dat je één dag minder gaat werken, heb je dus ook één dag langer weekend, yes! De verhouding tussen werk en privé wordt heel anders. Daardoor heb je dus meer tijd om leuke dingen te doen, je huis bij te houden en om te ontspannen. Omdat je wat meer afstand kan nemen van je werk, begin je dus beter uitgerust aan je nieuwe werkweek. Daardoor (en dat is een hele belangrijke in deze stressvolle tijd) neemt de kans op een burn-out af. Je hoeft ook één keer minder vroeg op te staan en één dag minder op en neer te reizen. Al met al komt er op die manier meer balans in ons leven.

Meer werkuren in minder dagen

Een dag minder werken heeft uiteraard ook nadelen. Omdat het aantal werkuren per week gelijk blijft (of mogelijk iets minder zal worden) moet je in die vier dagen productiever zijn. Je maakt langere dagen, door wat vroeger te beginnen of wat langer door te werken. Daardoor worden dus je avonden iets korter, maar wordt je wel beloond met één hele, extra vrije dag! Ook zal er moeten worden gekeken naar individuele werknemers: niet iedereen is geschikt om in plaats van acht opeens negen uur of meer te werken.

Voordelen werkgever

Uit onderzoek en experimenten blijkt dat werknemers die vier dagen werken tevredener en blijer zijn. Dat vertaalt zich zelfs in een flink hogere productiviteit. Daar heeft uiteraard iedere werkgever wel oren naar. Het bedrijf één dag minder open houden scheelt uiteraard ook in energieverbruik, en in bijvoorbeeld de lagere wekelijkse reiskostenvergoedingen.

Mindere bereikbaarheid

Een nadeel voor de werkgever is dat zijn medewerkers, en daarmee zijn business, minder bereikbaar zijn. Dat probleem wordt echter kleiner naar mate er meer bedrijven de overstap maken naar een kortere werkweek. Als de werktevredenheid en dagelijkse productiviteit omhoog gaat, lijkt er ook niet zoveel aan de hand.

Wie gaat dat betalen?

Een belangrijke vraag is uiteraard: hoeveel uur gaan we in die vier dagen werken en wie gaat het verschil betalen? Zijn werkgevers bereid hetzelfde salaris te betalen voor minder maar productievere uren? Nemen werknemers genoegen met minder salaris voor meer vrije tijd? Komen we tijdens onderhandelingen ongeveer in het midden uit? Een 4 daagse werkweek klinkt in veel opzichten aantrekkelijk, maar het prijskaartje moet nog worden bepaald.

error: Content is protected !!